Saturday, May 15, 2010

Testing makeupkan orang


salam & selamat malam haaaaa...neh le yg aku ckp td nk wat xperimen kan? huhuhuhuhu neh le hasilnye aku test jek neh makeupkan owg aku bkn pandai sgt....makeup muke sendiri pon bercapuk2 huuuuu..budak neh matenye kecik sgt le payah sket nk wat huuu kening x buang coz die neh skolah ag...korang komen2 le aku punye hasil neh wakakakakaka

server kureng

lah! awat le aku bukak neh xleh bukak page neh problem server kureng la...tgk line ade 3-4 bar tp bile loading punye la lambat kalah penyu & kure2 walahhhhh..kadang2 hangen jek aku bile ngah best2 online tetibe jek xde coverange hampeh jek! bile la nk ok ek brodban rata2 dorang jual tp coverange xde camne?klu bg free pon coverange xde payah le lebih baik xyah guna...aku ingat nk tukar line ar...tp korang leh x bgtau line mane yg ok antara2 yg ade skang neh bleh?

hehehehehe

salam, wah jap jek da sabtu hari aku duk nganga jek la kt umah xde g memane pon...encik hubby keje aku dgn bambam asek makan tido makan tido mane x gemok dua2nye walahhhhhhh...hari neh aku nk wat satu eksperiman....korang nk tau ape?tunggu...nanti aku bgtau ekkk korang tunggu jek tu pon klu jd la klu xde nasib le ekekekekekekekek...walah aku sian kt sinut n the gang la maken lame maken payah kehidupan mereka....kalau la aku bleh bantu...tp aku pun x terbantu..walahhhhh

Friday, May 14, 2010

Bambam yang mengada2

huuu hensem x budak gemoks neh?waaaaaa neh le buah hati aku time encik hubby xde die la yg teman aku..mase aku memasak die yg tlg kacau aku buat keje,mase aku melipaty kain die la yg memunggah kain tuhmane aku pegi mest ade die...ape aku buat mesti die nk buat! skang neh da setaun 2minggu umur die ekekekekek beso da anak ibu neh....






kembali tension!!!

salam..walahhhhh korang tau x aku punye charger jahanam kembali hangen satu badan le tension2 da le skang neh aku ngah ketagih berblog...wat hal plak charger neh!!! yaaa ampunn ade ke sape2 yg leh bantu aku yg dlm kesusahan neh huuuuuuuu

Thursday, May 13, 2010

RedLipstick!

mari memasak

da siap bleh makan da

gaulkan same rata ye
masukkan garam
masukkan kunyit
masukkan sotong
tumiskan bwg besar,bwg puteh dan daun kari
keringkan air sotong
hari neh aku nk tunjuk care2 memasak sotong kunyit ala aku hehehehe

bahan2nye

  1. sotong 10 ekor (di keringkan)
  2. bawang merah besar punyeeee 1 biji (hiris)
  3. bawang puteh 2biji (hiris)
  4. daun kari
  5. cili merah 2biji (hiris)
  6. minyak sedikit jek
  7. garam
  8. kunyit
  9. perase (xde pon xpe)
mule2 panaskan kuali,masukkan bawang besar,bwawang puteh,cili merah dan daun kari sampai naik bau selepas tu masukkan sotong gaul2kan masukkan kunyit ikot le nk kuning sgt atau kuning ala2 garam secukup rase n serbuk perase cuuuukup rase....siap da leh makan


p/s: korang tgk dr bawah ekkk :)


hadoooo..

kan td aku ade wat entry pasal aku punye charger rosak kan?aku g la tanye kedai....saje jek tanye kot2 akunyer changer neh mengong jap mcm tuannyer eheeeee...g kedai 1 cina tuh try ar gune kai charger die xleh connect gak..dorang kate batery aku yg prob,klu beli baru harge dlm 3rat jek! jek????? walahhhh nk cari 3rat tuh bkn senang wehhhh....aku tgk cine neh pon mcm xtau nk watpe jek! aku pun kate xpe la i cr kedai lain...dah tuh encik hubby suh g tmpt kawan die...kawan die test gak gune charger die boleh plak connect ishhhh td xleh neh bleh plak....die kate adapter aku prob,pastu die cr ar charger baru nk suh aku beli..tgk model da same btol ar sume sekali bukak kotak die punye tmpt cas kepala kecik xleh gak nk pakai tuk laptop aku....aku pon balik le umah bawak le laptop yg xde batery tuh...pai umah aku godek2 teng...teng...tetibe lampu nyala...walahhhh alhamdulillah da leh gune balik huuuuuuu best2! leh berblog



p/s: encik hubby bising ckp xde laptop sehari pon xleh ....

tension lagi

salam...hari neh aku tension ag...nk tau pasal pe? uwaaaaaaaa :( nageh dulu lew....aku punye charger laptop jahanam uwaaaaaaaa duit lagi....da le aku ngah sengkek wat hal jek la....neh xtau nk salahkan sape..tp aku tetap nk salahkan encik hubby coz die gune last malam td hah! td da call encik hubby ckp charger rosak n salahkan die ekekekekeke jaat sungguh aku neh...encik hubby sorry ekkk i love u...ngah tensen tu yg tuduh abg.....uwaaaaaa neh batery da tinggal 29% hhuhuhuhuu ade ke sape2 nk tolong aku???? ade? ade takkkkkkkkk

3 pagi

da pukul 3 pg aku maseh lagi blum lelapkan mate dsbbkan bambam xberape nk sehat die asek merengek jek k lah nant aku sambung lagi...

Wednesday, May 12, 2010

Duit oh duit!

duit..duit...dimanakah duitt? huhuuuu klu cite pasal duit sume owg suke ek lg2 le klu dpt duit dgn xpayah wat ape2 duk goyang kaki jek duit pun sampai.....tp mane ade mcm tu..ape pun kite kna gak berusaha tuk dptkan duit...aku neh suke berangan dgn ndok pasal duit neh...kunun2 bile dpt duit byk nk bukak le restorens la...butik la...ape laa...nk beli itu ini la...mcm2 berangan je lebeh....tp insyaallah suatu hari nanti akan jadi kenyataan jugak...mase tuh leh le aku menumpang dua2 kaki aku ek ndok.....nak merase gak jd owg kaye neh..aku jugak nk say thanks a lot kt ndok coz selame neh byk membantu aku walaupun terkadang kite bergaduh bermaki2an....mcm2 ag kite da tempoh ndok..tp kite tetap bersahabat! ingatttttt susah senang bersame....wah! poyo jek aku neh! mase senang ti jgn le mudah lupe diri plakkkk eheeeee yg penting sekali jgn lupakan aku wah! adehhhhh

Tuesday, May 11, 2010

aku kepoyoan



saje jek nk taruk pix neh bg meriah jek tp aku tgk xde la semeriah mane ponnnn ehehehehehe

Crow 2 zero


sape penah tgk cite neh....ala....alu bkn layan sgt cite jepun neh! tp oleh kerana encik hubby berminat terpaksa la aku tgk jugak walaupon sampai 10 kali die ulang pai la aku terminat kt watak utama die si Serizawa huhuhuhuhu cute mukenye i likeeeee...encik hubby mmg mcm tu klu da minat mmg die akan ulang pai aku nk termuntah tgk cite tuh huh! nk tgk tv pon xleh asek nk tgk dvd jek papentah encik hubby neh

nyummmy


mane aku g aku mesti bawak neh lam beg aku sekurang2nye 3-5 peket aku bwk..aku suke minum neh leh ilang lapa aku....encik hubby pon slalu rembat aku punye Nestiva neh hehehehehe ag stu yogurt neh memudahkan peghadaman aku eheeee kdg2 ade gak bermasalah pasal penghadaman aku neh pai nageh2 sbb xleh nk tut..... ehehehehehe

Serba salah

neh lagi aku serba salah...sini kawan sana pon kawan....klu la aku ade kuase leh gak aku tlg dua2...masalah tolllll....jap g kate seblah sini..seblah sana marah..mcm hape ntah aku jugak jd mangsa..aku tamau sume neh!!! aku xtahan la mcm neh

Bangla oh bangla

kesian aku tgk bangla2 yg keje kt tempat encik hubby tdselalunye klu encik hubby kene g tmpt keje waktu malam aku akan ikot..aku neh mang kaki follow encik hubby eheeee..mase aku jenjalan tgk tmpt keje encik hubby singgah le umah bangla yg keje kt sane ade la lam 4 owg..dorang ngah masak...sekali aku tgk lam periuk beso tuh lauknye hanye kangkung yg dorang kutip kt tepi longkang hadohhhhhaiii siannyeee...aku suh ar encik hubby tanye dorang xde lauk ke dorang pon jwb boss xde bg duit...ape la punye owg wit makan pon xbg sian tol ar aku tgk walaupon dieowg tuh owg asing jangan la wat mcm tu...xde hati pewot tol! aku hanye geleng pale jek kt encik hubby...


p/s: encik hubby belikan dorang sadin 5tin dgn telor cukup le wat sementara...

hari malas malasan.....

alahai malasssssssss awat la aku malas sgt nk on laptop nehhhhh....aku malas nk berfikir...aku malas nk menaip...aku malas nk membace..aku malas segala2nya.....xde semangat dehhhhhkemalasan yg maksimum eheeeeee

Monday, May 10, 2010

cuak!!!

wawawawa..td cuak aku dohhhhh...mane taknye brukband aku tetibe xleh connect! walahhhhh aku pon mengelabah le call encik hubby bgtau die...die kate nant balik keje die tgk la selambe jek die jwb hampehhhh...aku plak xsuke nk tunggu neh trus call careline..dorang bgtau la suh aku wat pe yg suruh tp same gak....aku da target kt bambam jek sbb td aku nampak die duk pegang brukband aku neh....aku try ar ketuk2 sket...xlame tu aku try balik...alhamdulillah bleh da...alahai wat aku cuak jek la...da le bru nk ketagih berblog huhuhuhuhuhu k la allz nk siap2 p ikot encik hubby g opis die jap...

selesai suda

wahaahahahah akhirnye aku suda siap membasuh baju yg menimbun mam gunung everest tuh! 4 ur info aku membasuh gune tangan tau..mesin basuh ade tp aku lebih puas basuh gune tangan aku selain tu dpt gak aku kuarkan peluh dan wat byk pergerakan...aku neh bkn jenis suke bersenam tgk le badanku yg muntel neh korang da dpt agak mmg aku malas bersenam ngeeee...encik hubby bru jek mangkit nk siap2 g keje...bambam mseh lg lena diulit botol susu hari neh aku nk kena p bank nk masukan wit pak mentua aku...byk wit die ek tp dekut glerrrrr..wateva tuh wit die eheeee

nice song..

videoaku suke dgr lagu neh best jek huhuhuhuhuhu

Morning


salam allz...skang neh tepat kul 6 am...sbnrnyer kul 5.30 aku da bgn nk membasuh da 3hari xmembasuh sebesen kain baju hadoooooo ade ke sape2 nk menolong? nant aku bg upah! nak?nak?sure xde yg nak...eheee semalam aku reg kt geng blogger huhuuhu drpa xde owg nk polw aku..pg td aku tgk wah! ade responnnnnn ade gak yg sudi follow n comment entry aku bersemangat sket pg neh kehkehkeh poyo jek aku! pada yg follow blog aku terima kaseh ek aku akan follow korang...i followwwwwwwww owowowowowowow tersengeh jek aku

Sunday, May 9, 2010

busan

tetibe terase busan la......tersungguh le busan xtau nk wat pe da sepapan aku makan coklat! nk memblog aku xde idea.....nk ym xde plak owg nk ym dgn aku yg sengal neh! nk nyembang xde pon jiran aku yg slalu ajak ngumpat! halaaaaaa ape aku nk wat neh! xde perubahan pon ndok blog i tetap xde owg nk follow uwaaaaaaaaaaa.......

Toy Muzium





td mase balik kg mentua aku ibg ipar aku duk tayang gambo yg die amik kt toy muzium sebel jek aku tgk sbb aku da lame ckp ngan encik hubby nk p tp pai skang xdpt p lg huuuuuuu...

gegaran

td mase aku balik umah mentua aku dorang kecoh pasal gegaran...aku xde pon rase maybe aku mmg selalu bergegar kot eheeee....neh tgk berita ade lak citer pasal gempa bumi di sumatera indonesia...ya allah jauhkan la malapetaka lg...

tadaaaaa


tadaaaaaaaa....neh le hasil usaha aku td da siap da mee goreng ala2 ndok huhuhuhuhuhu ndok lihatla tgk pon mcm sedap klu makan ag sedap waahahahahahaha pasan lg aku :)

teringin..

hahahahahahaha dgn tetibe jek aku teringin nak makan mee yg mcm makcik ndok wat hari tu... wah! perasan makcik tuh bile aku mintak resipi nk wat mee mcm die semalam...alaaa xsedap pon ndok saje jek teringin tu yg nk wat tu eheeeee so ja2 lg aku akan menjalankan misi mengoreng mee..hahahahaha tunggu k jap g da siap aku snap pic bg kowang tgk biar meleleh air liur
perggghhhhh (mcm le ade yg bace blog aku neh pasan jek aku neh hahaha...) tungguuuuuuuu..........




p/s: ndok aku ngaku la mmg sedap pon mee ko tuh ekekekekek

Sinut

sian sinut....da le xde sape2 makan ntah tidak....aku sedih tgk keadaan die..aku nk tlg tp aku pun xmampu..byk benda die nk wat nk membantu yg lain...aku xmampu....xmampu maafkan aku ye sinut dan yg lain2
siapa sinut??? hanye aku dan ndok yg tahu...

Rindu....

hari neh aku rase rindu sgt2 nk jumpe family aku....bkn hari neh jek aku rindu tp tiap2 hari tp hari neh paling aku terase.....makkkkkkk owg windu makkkkkk :( adehhhhhh tu la kawen ag dgn owg jauh amik ko 3bln sekali bru balik tu pon klu bleh balik la......hurmmmmmm...terima la hakikat makcik oiiii...
mak....
owg windu la.....mak la pengubat segala2nye walaupun mak suke membebel,aku teteap sayang mak..kalu la aku duk kt sane tiap2 minggu aku balik...



p/s: aku xsuke la mcm neh asek nk nageh bile tingat mak....

Selamat Hari Ibu

selamat hari ibu wat semua ibu didunia...xkira la ape pon panggilan ibu,mama,umi,mummy,amma anda adalah ibu yg terbaik....buat mak aku serta mak mentua aku selamt hari ibu..mak lah yg terbest sayang makkkkk



p/s: Rindu kt mak aku la.... :(

follower?!

huhuhuhuhuhu nape aku xde orang nk follow ponnnnnn aku tgk owg len punye blog ramai jek yg follow...aku ade dua owg follower jek! uwaaaaaaaaaaa!!!! why? why? kenapa? tiadakah yg sudi untuk mengfollow aku?








p/s:ntahapehapentah

Kenduri





semalam aku ade wat la kenduri kecik2 jek kt umah yg baru aku duduk neh..tp xsempat nk snap pic xsempatttttt!!! aku bz kt dapur aku bgn jek dr tdo ngemas umah g paso beli pape yg patot aku nk masak tuk owg makan pas bace doa...da siap beli aku balik terkial2 siang ayam,kopek udang,potong sayur bagai....aku malas nk nyusahkan mentua aku so aku wat le sorang2..da siap sume2 bru la mentua aku dtg xpe la aku pon mmg xnak suh die tlg sian....kul 11.30 aku da pon siap masak...owg bace doa pon da siap tunggu..kul 12.30 bru le jiran2 dtg...da selesai sume...dpt amik pic lauk2 yg aku masak jek! dorang kate sedappppp wah! terkembang idung aku yg mmg kembang walahhhh!

malas

salam ....aku skang neh malas sgt nk buka laptop xtau pasal pe...tersangat la malas nk ngadap laptop neh...aku tgk encik hubby pon same xde pon pegang laptop apasal eh?aku pon xtau..dulu mase duk kt umah lame coverange sgt le terhad hari2 duk ngadap laptop pastu line haprak laptop yg kena maki hehehehehehehe skang da duk umah baru coverange tersangat la ok (bole la dr dulu kan.....) malas plak nk on9....mcm2 la...heeee aku skang neh bz sket semenjak duk umah baru neh aku byk nk wat jaga anak....ngemas umah...memasak...layan encik hubby...kenkadang kena layan jiran2 ngumpat sume aku kena wat ...skang neh aku da byk tanggungjawab....heeeee