Saturday, May 29, 2010

Lunch time


huhuhuhuhu event aku sakit aku ttp menjalankan tugas aku sebagai seorang isteri yg mithali okehhh( wah! mithali ke aku???) masal ala kadar jek..aku masak sambal tumis petai ikan bilis sayur bayam goreng,ikan pekasam perghhhhhh...sape lalu pon aku wat2 xsedar jek! ekekekekekekek ade gulai ikan pari tp malas nk snap ar neh jek cukup wat air liur korang meleleh....huuuu jempotttt makannnnn





p/s: xleh upload lak yg len2 malas nk try ag tgk jek la sayur neh

Aku Sakit

salam...hari neh aku xberape nk sehat tetibe demam plak siap pakej selsema dan batuk, uhuk!! uhuk!!! adehhhh neh muke aku xtau nape mcm melepuh panas...kdg gatai pedih...huuuu malam td xleh tido siap nageh ngadu domba dgn encik hubby...die marah2 aku kate aku pakai product pape kt muke mane ade... :( huuuuuu aku xde pakai pape ponn.....adehhhhh pening pale plak...xleh nk berblog seketika...blogwalking klu aku rajin aku wat la ek...

Friday, May 28, 2010

wesak day

hahahahahahaha!!! hari neh mmg aku xde entri coz public holiday kehkehkehkeh neh aku wat pon coz ade adik cayunk tu tanye nape xde cite 4 today....heee actually aku sgt le malas nk mengupdate...xde mood! muke aku pedih mcm kena bakarrrrr

Thursday, May 27, 2010

asek budak neh jek

korang layan jek la muke budak neh sbb aku xde idea nk type kehkehkehkeh encik hubby kate bambam jd mangsa aku,sbb asek duk pomot muke die jek hahahahahahaha! korang tgk la muke budak neh yg sengal ubi kayu


Terang Bulan mlm ini


terang bulan tol bulan malam neh sebijik ko die kuar...huuuu jalan yg gelap pon leh nampak...cantik tol..cube korang kuar tgk bulan kt tmpt korang terang x? da 3 malam aku tgk...bru td nk snap2 picture,tp harap maklum le aku gune camera cap ayam jek tuh yg xberape nk cantik gambar huuuu

Lemon,Limau,Oren hmmm... i likeee

aku klu limau ke oren ke semua le adik beradik mak pak tok nenek sitrus neh aku mmg suke sgt..sebundle pon aku leh abehkan! pastu cirit birit wakakakakakaka aku suke sgt le masam2 tp mempelam mangga aku xberape plak...makan pon ala2 jek,minum pon aku akan dorang lebihkan limau atau oren huhuhuhuuu Fresh oren double okehhhhhhh...heee neh lam mangkok neh aku sorang jek makan tau abehhhh

khamis

khamis da? jap jek mase berlalu huuuuu actually aku ngah ketandusan ayat nk berblog no idea yet,so aku kna wat senam robik dulu jap2 g sure paleotak aku bergegar dan dpt ler mengeluarkan ayat2 power tuk aku post....jumpe ag aku nk g senam jap adiossssss amingossss aku berambossss

malam sudah larut ditelan subuh

huhuhuhuhuhu aku masih lom melelapkan mate...maseh lg ngadap laptop aku! tp aku xtau nk watpe nk blogwalking hadehhhh punye la malas......so aku duk guling2 jek encik hubby ntah jauh mane da belayar jap2 bunyik dengkur...lg la wat aku sebel nk tido...
adehhh okeh le aku nk try tdo jap sok pg terlajak lg bgn huuuuu

Wednesday, May 26, 2010

Blackberry~~~~

wah!!! sweetnyer blackberry bold diamond neh huuuuu pinkish gituuuu klu merah lg i likeeee

huhuhuhuhu aku nk blackberry)))))) ade x sape2 yg nk bg aku?aku punye hp da nk mengong ar...jap2 hang, jap2 mati, jap xleh nk charge uwaaaaaaaaa

Perlukah aku tunjuk yg aku dalam kesusahan?

hmmmm....perlukah aku tunjuk yg aku dalam kesusahan?aku rase klu aku asek mengadu aku dalam kesusahan orang pun muak dengar,jd lebih baik diam saje..aku bleh nk luahkan kesusahan aku tp bkn semua...xkan aku nk wat muke taik jek setiap hari pada hubby dan anak aku dorang pon xnak tgk muke aku mcm tu...setiap manusia ade dugaannye kite terima seadanya,klu xrase susah bile kite nk hargai ape yg kite ade skang? setiap owg akan melalui kesusahan...event skang hidup aku mmg ade masalah tp aku tetap kna hadapi mmg kadang2 aku akan rase tension,sebel dan macam2 lg...masalah tetap ade cume kite perlu menanganinye...


p/s: ndok kite same2 ade masalah i harap u sbr k,i pon susah tp i xleh nk tunjuk kesusahan i pd u,hubby n anak i sbb i xnak tambah kesusahan korang...

Budak Tepong Gomak!!!!!




korang tgk la budak neh...patot ar bedak die sebulan pakai 2 botol beso...abeh die wat main jek yg bapaknye tuh biarkan jek ishhhh!!!! aku gak yg nk kena mop lantai aku yg putih berseri lapas pakai bedak!!! nk kena bapak budak dgn budak gemok neh~~~~~~~

Kari kepala ikan



haaaa ko aku da siapkan kari kepala ikan huuuuu terrer gak aku masak ek?puji diri sendiri la coz xde sape nk puji....encik hubby die xde pon nk puji2 bini die yg capek2 masak kt dapur neh huuuu...yg selalu die ckp "emmmmm....ok laaaa" chaittttt!!! tu jek die ckp!
tp aku tau aku masak mmg sedap ecececeeceh.. neh aku upload pic korang tgk je ar nk rase xdpt..

hari ini hari rabu...

salam...huuuuu da hari rabu jap jek mase berlalu aku mcm neh jugak.....hari neh aku bgn agak lewat sket dr hari2 biase..aku bgn jam 8.30 am...lambat da neh...umah lom ngemas kain lom basuh,pinggan balance mlm td ade la 2-3 bijk lom cuci,
jap g si Bambam bgn aku da xleh watpe da....tp hari neh bernasib baik coz encik hubby g keje lambat die la kena pantau bambam huuuuu...hari neh aku nk masak kari kepala ikan yea....aku da g pasar td beli bahan2 tuk wat kari kepala ikan...permintaan encik hubby neh!
nant aku post pix bukti aku masak kari kepala ikan okehhhhhh,nanti sanbung lagi aku ade tugas yg perlu diselesaikan huuuuu poyo jek aku nk masak leeeee

aku ade 20 org Followers

yuhuuuuu...thanks pada yg sudi follow aku punye blog yekkk...aku neh bkn le peramah sgt,tp kadang2 terlebih ramah tau....korang tego2 la aku,komen2 la ape yg patut huuuuuu.....aku akan follow korang gak coz aku suke bace blog2 owg drpd blog aku yg sememeh neh...aku tgk blog owg sume cantik2 aku jek ala2 huuuuu maklum laMyspace Layouts
Myspace Layouts
owg baru nk blajar dunia internet neh

Tuesday, May 25, 2010

sangat lembab!!

diwaktu malam ini kala angin meniup mendingin, dikegelapan malam yg kian sepi...berukban aku wat halll!!!!!!!! adehhhhh asal malam jek mule la die wat hal! sungguh la menyakitkan hati bagai disentak2 bile berukban aku berkelip tat kala aku menloading blog2 yg nk aku blogwalking...kenape.....kenape...kenape selalu begini??? haduhhhhhhh aku semakin sebel!semakin sengal!semakin hangennnnn....tidakkah enkorang mengalami ape yg aku alami?? apekah yg harus aku lakukan? heeeee :) kepoyoan aku tengah melanda kehkehkehkeh!!! weiiiii berukban aku jek yg ade masalah eh? lahaiiii neh yg menghilangkan semangat berblog tuk sekian kalinya wawawawawa mengong sudaaaaaaa..

Nestle Coffeemate~Nota Cinta






huuuuu....korang tgk x iklan cofeemate??? so cute kan???aku suke sgt tgk...firstime tgk aku da mule jatuh hati dgn iklan tuh wahahahahahahaha!!! nk wat gak le dgn encik hubby bernota cinta bru romantis gitu huuuuu...korang xnk masuk contes neh ke? best ooooo....percutian ke Bali tuk 2 owg...honeymoon wehhhh korang cuma perlu:

1 . Tonton mana - mana episod video .
2 . Tuliskan nota cinta versi kau orang sendiri .
3 . Isi borang pendaftaran.
4 . Share video tersebut dengan 3 orang rakan kau orang .

http://www.nestle.com.my/coffee-mate




p/s: td upload iklan tuh xleh nant aku btry ag k
video

Comel tak?!


korang comel tak budak neh....korang tgk budak gemuk neh ikot muke sape aku atu papanye....komen2 ok aku nk tau peratusan ikot muke sape okehhh

morning

salam...huuu aku nk membzkn diri jap ekkk

Good nite~

ok le skang time aku nk tido da sok2 aku perah otak aku cr idea tuk wat entry okehhh...korang2 yg xtido ag tu klu nuff aku da bgn korang jgn lupe tego ekkk huuu sian die xde kawannnn eheeee nunite semuaaaa

next week nk g Pizza!!!




xkire gak next week encik hubby kena gak bwk aku g makan Pizza huuuuu xkire nk jugakkkk air liur da meleleh2 da terliur nk pekena Pizza Raja Ikan tuh!

Monday, May 24, 2010

i like purple


korang mesti terpikir kan why aku slalu pakai selendang wane unggu kan??? aku pyunye pasal la...coz aku minat pepel sejak setahun dua neh,aku pon xtau why...sbb aku nk jd wanita yg penyayang bersifat keibuan yg sejati kot...ehek! sejatikah aku?? huuuuuu

InTrend JUN 2010


huhuhuhu intrend jun da sampai....cover die dak Nurkasih tu si Remy Ishak dgn pelakon panassssss...si Fasha Sandha,cun gak ek die neh suke lak aku tgk huhuhuuu tp xbermakne aku minat okehhhhh :p antara yg best dlm intrend kali neh ialah isu
  • "mentua VS menantu" (dilema ibu rebut anak lelaki)
  • Petua hubungan intim kembali berapi(wah!)
  • KHAS LELAKI:4 adiwira bergaya dgn Denim(Syamsul Yusof,Shahaizy sam,Nabil dan Gambit saifullah)
jd korang2 dptkan le intrend Jun okehhhhh

Aiyooooo!!!

Aiyoooo tenet sgt la lembab!!!!pai aku ketensionan, Arghhhhhhhhh!!!!!!!! haram jadah tol la!!!!(astagafirullahal'azimmm) adehhhh tahap kesabaran aku neh da terlampau da neh cemane aku nk berblogwalking nehhhhhh..asek berkelip2 jek rase nk geget jek berukban neh lah!
aku rase mcm nk duk kt utan jek la xde la aku sakit hati sgt coz aku da tau mmg sah2 xde coverange!!!!! aku duk tercangguk2 dpn laptop tunggu line...bile aku mule nk loading page die berkelip!
huhuhuhuhu... aku tensen laaaaa biar jek ar aku nk men game lg senang xyah sakit hati tgk berukban neh huh!!!!!!

Budak comot









korang tgk la budak neh yg comot serta mengada2....aku kdg2 geram ngan die huishhhhh!!! tp aku sayang die heeee nakal sgt ko...da tuh ganas lak tuh sume owg nk ditamponyer....skang neh da pandai marah2 owg plakkkk sape la ajo die neh adehhhhh

Monday

alahaiiii pix2 neh sume nk interframe gak heeee tgk le aku dan encik hubby yg gedik! paling tergedik ialah si bambam punye la comot muke die tamak plak tuh sume2 die nk! sume2 die nk masuk lam mulut kotak tisu pon die nk makan!! walahhhhhhh














toke yg blanje kiteowg huuu my brother in law

salam....aku agak kelambapan tuk menaip entry serta tersangat la ketandusan idea....hari neh aku xperlu bersusah payah untuk memasak coz BIL aku blanje kiteowg makan huuuuu syokkk tol klu ade owg blanje makan neh...makan free dpt t-shirt plak sowang satu huuuu TQ BIL nanti blanje kiteowg lg ekkk...

Sunday, May 23, 2010

Tengok budak neh!

huhuhuhuhuhu tgk la budak nakal neh mcm2 gaya die tdo ekekekekekekek aku duk belek2 kamera td tgk ade lak pix die neh heheheheh gelak jek ar tgk gelagat die encik hubby suke sgt snap pix die neh byk sgt pix die lam lappy neh lam kamera pon asek2 pix die jek huuuuu




p/s: sila abaikan keadaan lam umah n bilik tuh k