Saturday, December 18, 2010

December Holiday Giveaway!

sape nk hadiah jom join http://www.diva-darling.com/2010/12/december-holiday-giveaway.html

Friday, October 22, 2010

PETUA~rambut berminyak







korang ade masalah rambut berminyak x?aku ade mmg la sgt berminyaknye walaupon aku skang da guna syampoo DOVE but still berminyak jugak lah dulu b4 pakai DOVE sgt teruk sejak seminggu neh ade berkurangan...petua aku nk bg kt korang tuk kurangkan rambut berminyak jika korang malas cuci rambot hari2..ialah bedak talcum baby jonhson neh huhuhuhuh bkn takat pakai kt baby jek kat rambut kite pon blehhhhh...
  1. kena ade bedak baby johnson
  2. bleh guna tuk owg yg malas cuci rambot
  3. tuang kt tapak tangan
  4. gosok2 mcm nk pakai bedak tuh
  5. then sapukan kt rambut
  6. sapu rata klu x nanti nampak putih2 huhuhuh
  7. rata2kan seluruh rambut
  8. tadaaaa siap da ko leh tgk hasilnye sendiri

TUNGGU

SALAM....SORRY SGT2 INSYALLAH MY GA WILL COMING VERY SOON OK...I LOM PREPAIR FOR THE GIFT N THE QUESTION WHAT WILL I ASK FOR U ALL...SO, HOPE YA ALL KEEP WAITING FOR MY GA OK~ wahhh aku speaking la plak hahahaha korang tunggu ekkkk sorry sgt2

Monday, October 18, 2010

On the Rocks - Lady Gaga - Bad Romance

salam hi korang2 sume mish me?? hakhakahakhak neh aku duk depan lappy 24jam duk belek2 youtube terjumpe la vclip neh Bad Romance versi accapella uoals....name group neh On The Rock best koooo ade lawak2 kit hahahahaha korang layan okehhhh zasssssss.....



Thursday, October 14, 2010

GA is coming soon

salam....GA aku akan muncul pada 20hb oktober 2010 neh ok...sementar tuh korang2 sume kena la bace blog aku neh sbbnye contest melibatkan cerita2 yg ade lam blog buruk aku neh huhuhuhuhu jgn xbace yeeee
huhuhuhuuh xlame jap jek lagi GA aku nk mule aku huhuhuh

Monday, October 11, 2010

Friday, October 8, 2010

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2

huishhhhh!!! udoh malam rupenyee aku nk bgtau korang neh pasal penyesalan aku neh! hadehhhhh aku kan duk umah jek xde kemane2 sbbnye encik hubby tuh 24 hour keje jek! tp hari neh die ade la lapang sket...dgn sepantas kilat my brother in law yg xtau nk drive kete tuh ajak g tgk wayang..aku pon pe ag xcited xtercakap lah sbb ade owg nk lanjer tgk movie,makan dan jalan pusing2 huhhuhu cam berok lam sangkar jek haku neh huhuhhu! punye excited asek2 tanye encik hubby nk tgk citer pa bang....paikan encik hubby naik bosan! last2 aku kena marah so aku diam jek la xcited totap la hahahahaha aku pon bersiap la kiteowg pon gerak la lam kul 2.30pm pai kt sunway kul 3.30 huhuhuhhu korang tau citer pe??? neh aku bgtau citer JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2 haaaaaa.....ikot2 aku JANGAN KORANG TENGOK CITER NEH! aku siap leh tido lagi tgk citer neh nk gelak pon xsemagat! sungguh xbeshhhhhh
xpe la owg belanje huuuuu mmg sangat la lemah pale lutot tgk citer neH....ape la punye citer memula start siap bismillah bagai pastu dok puja itu ini hurmmmmm...patotkah??da tuh tergantung endingnye ntah hape2 ntah laaaa langsung xleh layannnnn tu la die kisahnye klu korang xcaye sila la g tgk pastu cite kt aku ape pandapat korang heeeee

my GA coming soon....

salam bloggers yg aku sayangi...ehhhhh sayang ke?sayang laaaa hehehehe aku akan wat satu lagi GA tuk korang sile tunggu dgn penuh kesabaran okehhh huhuhhu aku wat senang jek korang xyah nk pening pale hehehehe bila GA aku? sila la tunggu sambil2 tuh jengah2 la blog aku neh..hadiahnye?korang nk ape aku bg! wakakakakakaka jahanam aku! hadiah aku yg bg okeh xleh nk mintak2 huuuu...tunggu yek kengkawan.... xlame je lagi GA aku nk dipost entrykan hehehe


TUNGGUUUUUUU.........

Contest Meletup TOP TOP!



INI ADALAH STICKY NOTE
(SAJA WAT STICKY WALAUPON TUAN RUMAH XSURUH)


salam aku suda pon boleh mule kontes mengontes wah bahasa apakah ini??? hahahahah hari neh aku nk join Contest MeletupTOP TOP! dr RedMummy.com sila la click kt name akak red yg comel tuh klu korang nk join kontest very the easy...xyah serabut2 nk pk ape nk wat klu korang slalu follow blog kak red mssti tau ape yg korang nk wat entry pasal blog hakak kite tuh

hadiahnyerrrrr korang tgk la pic kt atas nuhh!! (copy from RedMummy.com)

actually aku adalah silent reader REDMUMMY.COM aku suke sgt bace blog akak kite neh coz byk information yg kdg2 kite xtau ade lam blog kak red..lagipon bace blog kak red neh kadang kelako gak sbb blog akak kite neh xde la ayat yg skema sgt agak2 brutal jugak la heheheh xbosan sehari 3kali aku akan jengah blog akak kite neh...macam makan ubat lak hahahahaha kadang aku agak nk terikot2 ape yg kak red guna hahahaha tapi mane yg mampu je la sbbnye aku neh xkeje klu aku keje mau aku ngikot jek ape yg kak red buat huhuhu k la sekian jek citenyer klu korang nk pape info pasal blog kak red kite neh sila la ke blog beliau REDMUMMY.COM
majulah redmummy untuk bloggers!!!




Thursday, October 7, 2010

Bayi mati digigit kera


SEREMBAN - Tindakan seorang datuk meninggalkan cucu perempuannya yang baru berusia empat hari di ruang tamu bersendirian mengundang padah apabila bayi tersebut mati selepas disyaki menjadi mangsa serangan kera jantan liar dalam kejadian di Taman Gembira, Rasah di sini semalam.

Ekoran kejadian pukul 1.15 petang itu, bayi yang masih belum diberi nama tersebut cedera parah di kepala, telinga, leher dan muka akibat digigit haiwan berkenaan.

Mengimbau semula kejadian tersebut, datuk mangsa, A. Valayutham, 70, memberitahu, dia meletakkan cucunya di ruang tamu kerana hendak mengambil minuman di dapur.

Difahamkan, sebelum kejadian, ibu mangsa, V. Revathy, 26, pergi ke bilik air manakala isteri Valayutham sedang memasak.

Menurut Valayutham, selepas beberapa langkah, dia terkejut sebaik mendengar Revathy menjerit apabila mendapati anaknya hilang.

p/s: kenapa dah tau tinggalkan bayi tu sendirian?

Monday, October 4, 2010

TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!

INI ADALAH STICKY NOTE
SILA SCROLL
UNTUK ENTRY BARU



assalammualaikum dan selamat pagi :):) hari neh aku nk join TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!!! mane tau ade luck leh la kau dapat set pinggan mangkuk almaklumla umah aku neh xde pinggan mangkuk...ade pon secoit! raye ritu aku idangkan pinggan pakai buang jek hehehehehe
16 Pc Dinner Set


sape2 nk join sila ikot syarat dibawah


S
yarat-syarat penyertaan:

1. Anda adalah seorang blogger.

2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)

3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 blog cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)

4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini.

5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.

Thursday, September 30, 2010

AKU....

assalammualaikum .....aku xdpt nk mengupdate selama 2hari kerana aku tidak sehat sumpah aku ngah sakit.....nanti aku akan mengupdate seperti biase...kawan2 doakan kesihatanku.....ADOHAIIIII

Tuesday, September 28, 2010

hari selasa...

salam..selamat pagi semuaaaaaa eheheheheh bru balik dr pasar neh badan pon bau ikan heheheheh hari neh aku nk try masak pajeri terung pestime wat neh! aku bkn pandai sgt encik hubby yg mintakkkk katenye da lame xmakan..sbbnye dulu duk ngan mentua maknye rajin wat seminggu sekali mesti ade pajeri huhuhuhuuhu so korang doa2kan kejayaan aku membuat pajeri terung ehhhhh aku gogel jek resepi malas nk tanye MIL segan ar eheheheheheh ok nanti aku da berjaya aku bg korang tgk k...

Monday, September 27, 2010

✿ Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen ✿

✿ Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen ✿aku nk join lucky draw lagikkkkk huhuhuhuhuhu kali neh dr Naufal N Nureen sila clik kt name tuh klu nk ke blog die...jojommm kite terjah blog Naufal N Nureen mane tau ade luck leh dapat hadiah yukkkkkk kiteeee

aku tag pada



Gigi Rabbit saya

jeng...jeng..jeng..
mcm rabbitkan?


hahahahah kawan2 aku selalu kate ehhhh??? cute la u ade gg rabbit!!!
cute ke ade gg rabbit neh?ke dorang perli2 aku huhuhuhuhu tp xpe aku bersyukur dgn ape yg ade drpd aku xde gg nk kokak pon xleh! hahahaha actually sexy pe gg rabbit aku neh wakakakaka mengarut aku neh kan?tp srius i likeeeee my gg rabbit coz senang i kokak tangan encik hubby..nk makan buah pon senang kokak xyah guna pisau da..korang ade?hahahahaha

Sunday, September 26, 2010

::RESEPI IKAN PAIS::

::RESEPI IKAN PAIS::

IKAN PAIS

Pais

Bahan-bahan ( 3-4 org )

  • 1/2 kg ikan kembung
  • * 4 biji bawang merah
  • * 3 ulas bawang putih
  • * 1/2 inci halia
  • * 1/2 inci kunyit
  • 5 sb lada boh
  • 3 sb air asam jawa
  • 2 sb santan pekat
  • sedikit garam, gula n perasa
  • daun pisang n lidi utk bungkus

Cara-cara

  1. Bersihkan ikan, toskan airnya dan ketepikan. Tumbuk bahan bertanda *
  2. Satukan bahan tumbuk dan semua bahan lain, gaul sebati.
  3. Ambil daun pisang selebar 30 cm, letak pes lada diatas daun. Letak ikan atas pes lada tadi. Kemudian lapiskan lg dgn pes lada. Balutkan ikan dgn daun pisang .
  4. Lipatkan sedikit dihujng daun kiri n kanan dan cucuk dgn lidi supaya pes lada tak terkeluar masa bakar nanti. Siap utuk dibakar.
  5. Bakar lebih kurang 25-35 min bergantung pada saiz ikan yg digunakan. Sedap mkn panas2 ngan nasi putih.

sajeee

huhuhuhu bosanyerrrrrr xtau nk watpe hari minggu mcm neh! bambam xde asek berjalan jek dgn pakcik2nye tinggal la aku dgn encik terkontang kanting! hahahahaha asek berebut lappy jek! nk beli lagi satu xbleh.....share2 jek la petang2 camneh klu ade goreng pisang minum lak air tembikai pergghhhhhhh memang sodapppp! k la layan maria mariana dulu byeeee

BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER


image

salam selamat hari minggu...hari neh aku nk sertai BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER ne tau owg bace blog BEN singgah plak blog aku neh hehehehehe jum2 kite ikot serta senang jek caranya

  1. kena la wat entry dgn header BEN ASHAARI
  2. tajuknya : BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER
  3. postkan link korang kt ruang entry neh
  4. yang paling penting ialah blog anda semestinya aktip! serta kena la hari hupdate! xmo malas okehhhhh
  5. tarikh tutup malam neh 12 am (cepat wehhh) blog list neh akan kekal hingga hujung tahun huuhuhuhu peluang nk grab pembace neh..moh kiteee

Saturday, September 25, 2010

Contest Memek Muka Si Manja


aku nk juin kontes mimik muka simanje walaupon tarikh tutup hari neh masih lagi sempat kot hehehehehe....last kul 12am jom lajoin masih sempat neh kot bertuah bleh menang...

syarat untuk sertai :
(lagi ibu suka kalo anda follow dua2 belog ibu 2 hehe)


2 - COPY & PASTE BANNER contest di atas (berserta link contest)
di sidebar dan entry kalian


3 - BUAT Tajuk Entry : 'Contest Memek Muka Si Manja'


4 - UPLOAD 1 gambar anak/anak saudara/anak angkat/adik anda
(hanya 1 gambar sahaja) dengan MEMEK MUKA YG PALING CUTE & SPECIAL di mata anda.. Yg anda rasa boleh buat pihak juri cair giler..
(Umur Anak : 1 Bulan ~ 5 Tahun)


5 - Sertakan Nama / Umur anak


6 - TINGGALKAN Link Entry Contest anda di entry ini sahaja

7 - Tarikh tutup : 25 SEPTEMBER 2010 (12 am)
(Oleh kerana JURINYA adalah AYAH AQIL..
Penghormatan diberikan kepada beliau kerana
itu adalah tarikh lahir beliau..)


neh la mimik muke yg selalu die akan buat heheh

name: muhammad danish haikal
umur: 1 tahun 5 bulan

Mataku Cantik Contest








salam...selamat pagi hari neh aku nk try join contest Mataku Cantik Contest dr blog neh meh ar terjah ape yg ade kt blog neh huhuhuhuhu


seperti biase aku akan wat sedikit enty pasal contest neh sbb aku nk korang pon join same bg memeriahkan contest neh...

syarat penyertaan seperti ini:

  1. Be geolenstherapy follower.
  2. Sila link kan di blog anda www.geolenstherapy.blogspot.com
  3. Write about this contest in your post entry. Attached gambar yang tercantik apabila memakai contact lens TAK KESAH BELI DARI MANA. (gambar individu SAHAJA)
  4. Put this Mataku Cantik banner in ur side bar.
  5. After joining, leave ur name, email & ur entry link at this comment box.
Wait till they hit your blog


Closing Date:
25th September 2010


Grand Prize
a pair of GEO contact lens (any design)
1 lens casing


2nd prize
a pair of GEO contact lens (1 tone design)

so aku pertaruhkan pic aku yang neh!!! wish me luck ok

using geo lens
nudy grey 16mm


Friday, September 24, 2010

contest senyum maneh

NEH PIC YANG AKU PERTARUHKAN

agak-agak bleh menang x?hehehehe




aku nk join kontes neh sbb aku rase senyuman aku neh mmg maneh pon wakakakakaka tarikh tutpnya 10/10/10 cantik sungguh ekkkk huhuhuhuhu aku follow blig die hadiahnye RM30 pada yg bertuah so, pe ag jom ar terjah blog dia huhuhuhu

Thursday, September 23, 2010

CANDID CAMERA CONTEST










NIE PIC KANDID AKU PERTARUHKAN....













salam hari neh aku nk try juin contest candid neh dr RED GIANT & RED DEVIL seperti biase sure ade syaratnye


  1. terbuka kepada semua bloggers
  2. kena la follow dia
  3. upload la gambar candid yg korang rase paling best yg penting sekeping sahaja
  4. banner contest tepek kt sidebar korang
  5. tag 5 rakan anda bira ramai ag yg leh join
  6. then tinggalkan link disini

tarikh tutup contest:
29 september 2010
3orang pemenang akan membawa pulang trofi pin bowling





aku tag pada:
  1. sallyza
  2. kakRos
  3. qimiqa
  4. tomatogurl
  5. ezza




Saturday, September 18, 2010

al fatihah...M.Rajoli meninggal

assalammualaikum wbt...M. Rajoli atau nama sebenarnya Mohd. Rajoli @ Mohd. Rajab Mohamed yang hampir setahun terbaring di rumahnya di AU3, Keramat di sini, dimasukkan ke hospital pada Khamis lalu selepas mengalami kesukaran bernafas.

Menurut adik iparnya, Mohlis Mohd. Din, 47, keadaan M. Rajoli kritikal sewaktu dimasukkan ke hospital sehingga diberi bantuan pernafasan oleh doktor.

"Pihak hospital memaklumkan dia berada dalam keadaan nazak dan hanya mampu menunjukkan pergerakan mata dan jari," katanya ketika ditemui di hospital.

M. Rajoli meninggal dunia di sisi isteri pertamanya, Hashimah Mohd. Din dan anak bongsu, Mohd. Ariff, 23.

Allahyarham meninggalkan dua orang isteri, Hashimah dan Wan Chik Othman. Bersama Hashimah, M. Rajoli mempunyai empat orang anak iaitu Siti Zaleha, 34; Nur Muhammad, 33; Siti Nazirah, 27, dan Mohd. Ariff.

Anak kelahiran Pasir Mas, Kelantan yang dilahirkan pada 7 April 1945 itu akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Keramat pada pukul 11 pagi ini.


sama-sama kita sedekahkan fatihah kepada beliau...

minta pendapat




tolong boleh x?bg aku pendapat tentang dorang neh!korang mesti ade bace paper kan?sila tinggalkan komen aku nk tau pendapat korang same dgn aku ke tak...tolong yeeee

suram....

salam...
dah lame beno aku x megupdate blog...maken lame maken malas
ntah hape hantu yang ade kt lam paleotak aku neh pon aku xtau....
cerita pasal raya tahun neh....adelah yang paling xmeriah bg aku...tp aku tetap bersyukur padaNya
sebab aku masih boleh merase blan ramadhan dan syawal hingga kini...alhamdulillah
sekali lagi tahun neh aku xdapat nk bersama keluarga terCINTA..beraya dgn keluarga mentua xsama dgn keluarga sendiri...tp dorang mmg layan aku mcm keluarga...cuma aku jek..alahai korang pon akan rase ape yg aku rase neh if korang kt tempat aku....
tahun neh aku beraya dirumah aku sendiri baru kelam kabut dibuatnye mane nk memasak nk ngemas fuhhhhhh!! seb baik encik hubby sudi menolong walaupon aku terdengar rungutan heeeee :)
aku neh sebenarnya malas nk type byk2 jap lagi mula la aku pening kepala hahahahahaha alasan kemalasan! nanti la aku sambong ag..tetibe mate mula mengantok yg amat! mulut neh asek menguap jek pai nk koyak da hahahahahaha bye all will be continue.........

Wednesday, September 15, 2010

update






new pic of me n bambam huuu nanti yek aku masih lagi mood malas-malasan....nanti aku da rajin aku BW wat entri...kemalasan tahap cipan da neh,aku pon da macam dugong kelemasan....ade sape2 ke nk bg duit raya kt bambam?? huuuuuu

Saturday, September 4, 2010

contest vaseline


Show us some (amazing) skin.

Marilyn Monroe used to say that "diamonds are a girl’s best friend". And while no one in their right mind can deny the beauty of a huge sparkly rock, even the most brilliant diamond would lose its luster if worn on a hand looking worse for the wear. A lot of us are familiar with the basic three-step skincare for the face – cleanser, toner, and most importantly moisturiser, but we often neglect moisturizer for the skin on the rest of our bodies.

If you’ve been neglecting your skin lately, Vaseline is on a mission to change that. The expert skincare brand just launched its Amazing Skin campaign which seeks to empower women to love and appreciate their skin, not just the face but the entire body by giving it the care and nourishment it deserves. Along with that, Vaseline also unveiled its new body lotion range catering to different skin needs, with variants like Total Moisture, Healthy White, Intensive Rescue, and Aloe Cool and Fresh. The best part? Vaseline is having a contest especially for you Nuffnangers so that you can all celebrate YOUR amazing skin!

I love contests; tell me more!

In the spirit of celebrating skin and moisture, tell us " Are You Moist Enough? "and you could win invites to the Celebration of Amazing Skin by Vaseline poolside party, exclusively for Nuffnangers! Here’s what you need to do:

  1. Head on over to the ‘Submit’ tab, and upload a photo of yourself with your skin.
  2. Download the image complete with the Vaseline logo, and include it in your blog post entry.
  3. Write a blog post with title "Are You Moist Enough? "; We’ll leave it entirely up to you to tell us how, and if, you’re moist enough – impress us with your imagination ;)
  4. Submit your permalink to this site, and the picture uploaded will be visible on the ‘Gallery’ tab after approval.

The 75 best written blog posts will win a pair of invites to the poolside party, and that’s not the only thing you stand to win. Check out the list of goodies up for grabs:

Best Written Blog Posts
1st Prize - RM3,000 cash + Vaseline products
2nd Prize - RM2,000 cash + Vaseline products
3rd Prize - RM1,000 cash + Vaseline products
5x Consolation Prizes - RM200 cash + Vaseline products


During the party itself, there’ll be prizes for games and lucky draws too! And make sure you get some help from Vaseline moisturizers to look absolutely glowing, because the female blogger with "The Most Vibrant Skin" will win a Coach Handbag worth RM2,000!

There’s no better way we’d rather share this celebration of amazing skin with you Nuffnangers – it’ll truly be an elegant affair to remember. Picture this: A stunning view of the setting sun by the gorgeous poolside of the Luna Bar, with local jazz artiste Yuna serenading us all and a stand-up routine by the dashing comedian, Kuah Jenhan. Finally, celebrity host Jojo Struys will also be there, so mark your calendars and don’t miss out on this party!

Monday, August 30, 2010

TOL PERCUMA DAN DISKAUN 20% WOWWWW!!!

Tol Percuma, Diskaun Sehingga 20 Peratus 31 Ogos

GEMAS: Sempena ulang tahun ke-53 kemerdekaan negara, empat syarikat konsesi lebuh raya negara bersetuju memberi diskaun 20 peratus manakala sebuah lagi syarikat konsesi iaitu Lingkaran Transkota Sdn Bhd (LITRAK), memberi laluan tol percuma kepada pengguna Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP). Menteri Kerja Raya Datuk Shaziman Abu Mansor berkata tol percuma untuk penggunaLDP akan bermula dari jam 12.01 pagi 31 Ogos sehingga tengah malam hari kemerdekaan.

Beliau berkata tol percuma ini diberi kepada semua jenis kenderaan termasuk kenderaan perdagangan seperti teksi, bas dan lori.

Sebanyak 450,000 kenderaan yang menggunakan LDP bakal menikmati pemberian tol percuma itu, katanya kepada pemberita di majlis berbuka puasa dan penyampaian bantuan Ramadan Parlimen Tampin dan Umno Bahagian Tampin di Kampung Bangkahulu, Gemas Sabtu.

"Ini merupakan julung kali sebuah syarikat konsesi memberi tol percuma kepada rakyat negara ini dan langkah ini diharap menjadi ikutan syarikat-syarikat konsesi yang lain," kata Shaziman.

Sementara itu, tiga syarikat konsesi lain iaitu Plus Expressway Berhad (Lebuhraya Utara Selatan dan Lebuhraya Seremban-Port Dickson), Linkedua Sdn Bhd (Johor Baharu ke Singapura) serta Elite Sdn Bhd (Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah) bersetuju memberi diskaun 20 peratus pada 31 Ogos dan 1 September ini.

Kata Shaziman, pemberian diskaun tol itu hanya untuk pengguna lebuh raya kelas pertama sahaja (kereta persendirian).

Diskaun 20 peratus itu hanya akan diberi kepada pengguna yang melalui lebuh raya berkenaan dari jam 12 tengah malam hingga 7 pagi pada 31 Ogos dan 1 September.

"Hari siang iaitu dari jam 7 pagi hingga 12 tengah malam tidak akan ada diskaun," katanya.

Diskaun itu bersifat 10+10 peratus kerana pengguna lebuh raya berkenaan sudah sedia menikmati diskaun sebanyak 10 peratus jika melalui lebuh raya itu pada tengah malam.

Katanya bagaimanapun di lebuhraya Linkedua yang menghubungkan Johor dan Singapura, diskaun itu tidak akan dinikmati oleh pengguna lebuh raya yang memasuki Tol Tanjung Kupang.

Ketika ditanya sebab masih ada syarikat yang tidak memberi diskaun, beliau menjawab: "Ini baru langkah pertama, kita tidak boleh memaksa mereka. Lama kelamaan syarikat lain akan mengikuti jejak langkah yang diambil oleh keempat-empat syarikat ini."

Beliau berkata langkah itu juga merupakan salah satu cara untuk syarikat-syarikat konsesi menunjukkan sokongan mereka kepada rakyat Malaysia selepas mendapat banyak keuntungan daripada perjalanan yang dibuat oleh mereka.

"Kita berharap diskaun yang sama akan diberi semasa cuti perayaan pada Aidilfitri, Deepavali, Krismas dan Tahun Baru Cina," katanya. - BERNAMA

Saturday, August 28, 2010

picca!!!





salam..huhuhuhuhu saje jek nk tunjuk pix baru bambam n ibunye yg gedix....xtua ah nk type tgk jek la eh n bg comment....

Thursday, August 26, 2010

saje-saje

salam...lame sgt xwat entry...sbbnye aku malas dan xde idea yg best,da 5hari aku berCUTI puase kerana masalah yg xdpt dielakkan....bln ramadhan neh membuatkan aku rajin memasak huhuhuhu tiap2 hari aku memasak tp malas la sgt nk memgupdate...bambam skang da mule pandai bercakap tp ala2 die la pelat huhuhuhu klakar sgt! bising tol mulutnye geram tol ngan die makin berisi xlarat aku nk dukung da heeee :) nk upload pix pon tersgt la lemah....nanti la aku update pix bambam yg terbaru huuuu

Sunday, August 22, 2010

the eyes :)

salam...xde idea..saje nk tunjuk korang hasil smokey eyes yg aku buat huhuhuhu kunun2 arabian la...landing pale kt dinding umah kunun model iklan cat ekekekekekeke

Thursday, August 19, 2010

EHEEMMMM!!!!!!

salam kau xtau la pemenang GA contest aku da dapat ke blum GA yg aku post ritu...aku cume dpt feedback dr tiefazatie dan jugak cik tomato kite...yg len2 aku xdpt kesan...korang2 sila bgtau k mane tau xsampai ke...ape ke...

Wednesday, August 18, 2010

ASAM PEDAS IKAN PARI






Bahan-bahan ( boleh makan satu family 6 org )

  • 1/2 kg ikan pari
  • 6 biji bawang merah (ditumbuk)
  • 4 ulas bawang putih (ditumbuk)
  • 1 inci halia (ditumbuk)
  • 2 batang serai (dipecah2kan)
  • belacan sebesar duit 50 sen
  • 2 helai daun limau purut
  • cili kering (bila kite blend dlm blender tu dia jadi 500 ml)
  • *** rempah yang perlu disangrai
  • 1. 1 sudu makan ketumbar
  • 2. 1 sudu makan jintan manis
  • 3. 1 sudu makan lada hitam
  • ### aksesori tambahan
  • 2 biji buah tomato
  • 5 batang bendi
  • asam jawa segenggam (dicampur dgn air menjadi 1 liter)
  • garam secukup rasa

Cara-cara

  1. Basuh bersih ikan dengan limau kasturi. sediakan bahan2 tumbuk
  2. Image033
    panaskan secawan minyak masak. tumis bahan tumbuk seperti bawang merah, bawang putih, halia, serai dan belacan. bila dah garing masukkan cili yg telah dkisar tadi.
  3. setelah pecah minyak, boleh la masukkan daun limau purut dan juga ikan pari yg telah dibersihkan
  4. masukkan juga rempah2 yg telah disangrai dan juga ditumbuk tu
  5. setalah ikan separuh masak, masukkan pula air asam jawa.
  6. biarkan mendidih untuk beberapa ketika. dan boleh lah ditambah dengan lain-lain aksesori tu. tomato dan bendi. jgn lupa masukkan garam dan rasa la kemasinan dan kemasaman kuah tu tadi.

Friday, August 13, 2010

BUANG BAYI??? BODOH!!!

SALAM...AKU CUKUP BENGANG PADA MANUSIA YG PERANGAI MCM HAPE NTAH SBB BINATANG PON TAU NK SAYANGKAN ANAKNYA..APA LA YG ADE DLM KEPALA HOTAK KORANG(pembuang bayi) SANGGUP2NYE MEMBUANG BAYI MCM KORANG BUANG SAMPAH!!!!
PANDAI "ON" JEK DAH TERMENGANDUNG SESENANG HATI JEK KORANG BUANG EH? TIAP HARI AKU TGK BERITA ADE JEK KES BUANG BAYI BACE PAPER ADE JUGAK CITER BUANG BAYI....YA ALLAH...KORANG TOLONG LA,JANGAN TAMBAH LAGI DOSA KORANG,KLU KORANG XNAK ANAK TU CR LA ORANG YG NK JAGE ANAK TUH BYK AG JALAN DRPD KORANG BUANG....SEKARANG NEH SESIAPA YG BUANG BAYI AKAN DIHUKUM BUNUH! TP TU PON X MEMBERI IMPAK KT KORANG COZ MASEH LAGI ADE BERITA KES BUANG BAYI SELEPAS PENGISTIHARKAN HUKUMAN TU! MASYAALLHAH BILE TGK BAYI2 YG DIBUANG SEMUANYE CUKUP SIFAT COMEL2 BELAKA,HATI AKUN MERUNTUM SEDIH MENGENANGKAN BAYI YG BARU DILAHIRKAN TUH DIBIAR KESEJUKAN,KORANG XNK ANAK BAGI AKU LA WEHHHHHH!!!!
SEMOGA INSAF LA....

Wednesday, August 11, 2010

cite basi

worldcup fever...brazillllll!!!
bearportugal,bearfrance n bearargentina


huhuhuhuhu worldcup :) actually neh cite da basi tp sajek aku nk tempek kt sini...


bambam musyukkkk

musyuk bambam ibu :)




manje dgn papnyer



huhuhuhuh budak musyukkk kesayangan ku...rindu kt die da 3hari die duk ngan MIL aku....mizzz my baby......

POSTING

salam....aku da pon siap pos GA pd pemenang yg juin GA aku cume mamalyna jek blom sbb aku blom dpt respon dr mamalyna....yg lain2 tuh tunggu jek la ekkkk....aku hari neh rase xberape nk sedap badan..tp xbermakna aku xpose okeh.....ok le aku harap korang terima la GA aku tu..aku ikhlas bg sbb tu tanda persahabatn kite berblog...

GA Contest coklatchoc4u

salam ramadhan huhuhuhu kali neh aku nk join GA contest dr kak ros kite neh huhuhuhuhu

neh untuk pemenang utama

neh plak tuk saguhati


Buatlah entry mengenai GA ni kat blog anda

Link kan ya blog Coklatchoc4u dengan blog anda

Letakkan link Coklatchoc4u diside bar anda

Kemudian letaklah komen anda dekat Entry nih ya

Dan anda mestilah follower @ baru nak jd follower @ tak jadi lagi follower pun boleh join ya..(tapi kalau tak nak jd pun takpe..kalau nak jadipun takpe..follower yg ke-700..ada hadiah misteri..menanti anda)

Terbuka kepada semua follower Coklatcho4u..tak kiralah di dalam Negara @ di luar Negara ya

GA nih bermula pada 11 Ogos sehingga 11 Sept 2010

jom la join...