Saturday, May 1, 2010

penat..capekkk




hadooo...akhirnye settle sessi membungkus barang nk pindah sok...sekotak dua xpe la...neh berkotak2 macm meniage barang borong lak makcik...punye la byk baju aku rupenye...mane tidaknye asal ade kenduri jek mesti tempah baju! ngalahkan datin haih! nk bg kt owg takot lak kang owg tu pakai jd kelambu..maklum le saiz aku neh saiz owg barat ekekekekekekekek simpan jek la pai reput nk buang sayang....ckp pasal buang sebeban magazine aku da buang sbb encik hubb higaq kata buku2 aku neh menyemak jek..cehhh ampeh jek! xpe2 sok2 aku nk suh die buang kasut2 die yg melambak tuh xpon aku jual jek kt bundle ngeeee da le nk berehat luruskan pinggang jap! sok nk angkot barang plak adehhh

pemunggahan

hari neh walaupon hari pekerja xsemestinye aku xpayah wat keje! hari neh le mase seharian suntuk aku dgn encik hubby memunggah barang tuk dipacking coz tommorow romove rumah baru event rumah tu bkn baru tp dp aku baru le coz aku baru nk pindah eheee~ im so xcited loh! wawawawawa syokkkkkk wehhhh...aku tau encik hubby pon xcited tp xnk tunjuk kt aku eleleleeee...nk sorok le tuh!adehhhh nk cr kotak kt mane nehhhh byk beno brg nk dpack!okey le aku nk sambung wat keje jap...encik hubby da bising

1 Mei

selamat hari pekerja kepada semua...paling penting 1 Mei bambam birtday...yeayyyyyyyyy 1 year old already....

Friday, April 30, 2010

Permintaan encik Hubby..



dehhh~ngah aku sibul melipat kain nan menimbun mcm kedai bundle neh,tetibe aku terdgr suara encik hubby memanggil "yangggggg.....abg lapar la...masak leh x?" cehhhhh...ingatkan nk ape la...kain y ku lipat td tergendala lagi....terbengkalai la pai aku pindah sok..ape nk wat kena la patuh pd suami tersayang...ecececehhh bertungkus lumus le aku menyediakan hidangan tuk encik hubby...neh aku upload pe yg aku masak td senang jek :) telor dadar dgn sosej sambal...layannnn




p/s: aku pon ikot makan gak :)

Aku dan bambam


sayang ibu neh...ibu sayanggggg sgt kt bambam..neh le penyeri hidupku..setiap pg mendgr celotehnye yg buat aku xsenang duduk...gaaa..gaa...pa..pa..ma..ma...ibu xreti plak sebut jelez neh asek panggl papa die jek..ibu die xpanggl pun huhuhu dr tapak kaki sebesar dua jari sampai la beso gedabak aku tgk die membesar dgn cepat sekali...skang da pandai berjalan da...heheheh sok genap usianya 1tahun! Happy birtday bambam ibu sayanggg bambam....muahhhhhzzz!!!!

Encik Hubby

at starbuck!!!

ngah layan kerusi urut
encik hubby yg sengal

InTrend

best2 InTrend Mei 2010 da pai kt umah...xpenah miz magazine neh byk yg bleh blaja dr magazine neh dr berfesyen,koleksi terbaru perfume serta tips solekkan yg mudah nk ikot....suke sgt dgn cover kali neh gandingan Erra Fazira,Nurul,Sariyanti,Nora Danish dan Rozita che wan...sumenye hot mama! nk tau pe lg sila le miliki InTrend terkini di pasaran

Aku yang gedik~

pix aku gedik pasan cantek le kunun eheeee makeup sket ilang le segala parut2 aku neh segala lubang2 pon xberape nk nampak da...sbb da disemen dgn bedak setebal seinci jek klu 2 or 3 inci kompem encik hubby pon xkenal aku da ekekekekeke...lihat la bibirku yg mungil mateku yg terbeliak idungku nan mancung hee~

Rehat sebentar bersama Kit Kat

meh le kite berehat sekejap bersame kit kat yg mmg sedap neh....aku klu time boring2 neh xde keje len makan jek la...benda yg aku suke makan ialah coklat eheeee

Thursday, April 29, 2010

Menu untuk hari ini

menu tuk hari neh huhuhuhu ayam masak lemak cili api perggggggghhhhhhh 2x menambah,wat derkk jek mak mentua lalu blakang pokus makan jek eheeee tambah lak dgn sayur campur layannnnn...ade lg lauk tp xsempat nk amik pewot lapo suh makan...xbek makan lambt2 kang masok anginnnnn...

Wednesday, April 28, 2010

Tension laaaaa

adehhhhh tension ar....saket gigi plakkkkkk nk makan ape pon xleh,nk kena g klinik neh sok sakit sgtttttt!!!!!!! adehhhh nk try tdo jup bleh gak ilang saket neh...nunite :S

Berani dlm takot...hee~

neh pix aku amik dgn ular sawa albino....huhuhuhu mule2 aku tg tergedik2 nk amik pix dgn ular bile da duk dkt ngan ular terketar2 takot....berani dlm takot aku neh ehehehehehe ke aku neh berlagak berani jek..tgk dr pix pon da tau aku dlm ketakotan...poyo je aku neh

Haul...

paling aku suke maskara die la yg boleh memanjangkan dan menebalkan bulu mate aku yg secoet jek heeee TQ maybelline....die punye gel eye liner pon best!
eheeee saje je nk konsi cite neh..aku skang da mule suke pakai produk MaybeLLine...kaler die cantik2....tp koleksi maybelline aku blom byk ag...tunggu le aku da keje nanti aku beli berbakul2 produk neh encik hubby da xleh nk marah sbb pakai duit sundri ekekekekekekek...lagipon produk neh xde la mahal sgt mampu milik la senang kata...i love Maybelline...

My item~


dulu2 rambot aku slalu gugur n nampak le kulit kepala aku sket....mcm2 syampoo aku gune same gak totap gugur...syampoo yg gune jari pon boleh aku da try xngam gak ngan kepale aku neh...tp aku xterok sgt le...paling teruk keguguran ialah encik hubby...hehehehehehe~ tiap2 hari duk ngadap cermin tgk rambot die .....sian die ..takot kepale die botak kiteorang pon servey le farmasi tuk cr produk hentikan keguguran....encik hubby neh plak pemalu nk bertanye aku le yg jd tukang tanye....satu hari tuh ade la kawan aku promote satu jenama....Himalaya Herbal 2minggu pakai da leh nampak anak rambot encik hubby mule naik...kemain ag die happy,aku pon pakai gak masalah keguguran pon da xde,mmg elok la syampoo neh encik hubby pakai dgn hair revival nk bg rambot kuat...korang try le

Tuesday, April 27, 2010

Brrrrrrrrr........dgn Coke

makan lak dgn Twisties hidup menjadi-jadi ekekekekekekek

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......ekeekekekekek iklan coke yg anak aku suke tgk,klu tgk jek mesti ketawe terkekek aku pon terikot same ketawe terkekek,huhuhuhuhuhu Coke neh aku sekolah aku suke minum...pai mak aku marah2 sbb kuat sgt minum air Coke...tp ape nk buat marah pon aku ttp minum jugak...eheeeeee kite minum duloooooo

Little blogger




heh~ tgk anak aku neh pon da pandai nk memblog hehheheehe nk tiru ibunye memblog

Misi mencari rumah

Hari neh aku g pos barang kawan aku yg aku pos minggu lepas kt alamat adik aku huhuhuuhu sengal jek anta salah alamat gonjol tol! heheheheheh settle ngepos aku g pusing2 taman kot2 ade rumah tuk disewa dgn harga berpatotan dgn aku yg mengaggur :)
cari punye cari dapat satu umah....sebenarnye da berminggu cari eheeee...bln 5 neh aku nk pindah gak,sbb nk belajo hidup berdikari, da nk dekat 2 taun duduk ngan mentua...lama tuh...maken lame rase xberape nk selesa la plak....so aku berkeras gak nk pindah bulan 5 neh....owner umah plak mcm xsabar2 nk suh aku pindah asek call bile nk bayar deposit?bile nk masuk rumah?bile nk jumpe?bile nk sign surat perjanjian...adeh mcm2 ag soklan BILA die bg kt aku...sabar ye tuan umah...eheeee
aku pon xcited nk pindah gak tp encik suami kate nanti la...jgn gelojoh le...ape le...die gelojoh xpe lak heeeee adehhhhhh kawanku ku megharap pertolonganmu....

Monday, April 26, 2010

Kawan saya


hahahahahahaha neh le kawan aku yg paling lame dr sekolah lagi...skang masing2 da ade keluarga sendiri....kiteowng mmg berkawan bermusuh dan mcm2 ag la...klu baik tuh baik sesangat klu da gado tuh pon sesangat hehehehehehehehe tp jap jek :)neh pix die mase mude2 ekekekekekekeke aku la jd makandam kunun nk jd jurusolek la tu neh pix 5,6, taun lepas kot hehehehe jangan marah ek aku post pix ko ndokkkkkkk

Aku..Dia....dan Kamu...




geram tol tgk dak neh heheheheheh cumil jek mcm ibunye neh kekekekekekek

Sunday, April 25, 2010

Aku


termenung menunggu makanan yg x kunjung tiba...coz pewot time neh tersangat la lapar........

Johnny Deep



10 kali da tgk cite Alice in Wonderland sebab nk tgk Johnny Deep jek hehehehehe cite pirate of carribean berpuloh kali tgk walaupon da hafal semua adengan dlm cite tu ttp nk tgk lg sebab Johnny Deep! sengal jek kan! hahahahahahaha sape yg minat Johnny Deep meh kawan dgn aku kehkehkeh! ade ke owg masuk blog aku neh :p


Sepetang bersama Crispy

pastu dpt neh ekekekekekekek merepek jek aku ptg neh
da makan Crispy dpt neh leh le men time boring ekekekekekek


peberet neh ptg2 mcm neh time ujan renyai duk keboringan makan le Crispy...ekekekekeke

Suke dgr lagu neh~

video

family ku



Bambam....




kesayangan ku

selamat pagi

selamat pagi....
huhuhuhuhuhu seperti biase aku bangaun jek dr tdo mandi kemas sket ape yang patot wat sarapan da siap sume pe lagi ngadap le laptop neh....memosting le heee :)

aku budak baru nk blajo bloging,ade sape2 nk ngajo x?lembab sket le paleotak aku neh! tu la dulu suh blajo tamau...enjoy jek bile da tua2 mcm neh bru nk nyesal adehhhhh!