Thursday, September 30, 2010

AKU....

assalammualaikum .....aku xdpt nk mengupdate selama 2hari kerana aku tidak sehat sumpah aku ngah sakit.....nanti aku akan mengupdate seperti biase...kawan2 doakan kesihatanku.....ADOHAIIIII

Tuesday, September 28, 2010

hari selasa...

salam..selamat pagi semuaaaaaa eheheheheh bru balik dr pasar neh badan pon bau ikan heheheheh hari neh aku nk try masak pajeri terung pestime wat neh! aku bkn pandai sgt encik hubby yg mintakkkk katenye da lame xmakan..sbbnye dulu duk ngan mentua maknye rajin wat seminggu sekali mesti ade pajeri huhuhuhuuhu so korang doa2kan kejayaan aku membuat pajeri terung ehhhhh aku gogel jek resepi malas nk tanye MIL segan ar eheheheheheh ok nanti aku da berjaya aku bg korang tgk k...

Monday, September 27, 2010

✿ Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen ✿

✿ Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen ✿aku nk join lucky draw lagikkkkk huhuhuhuhuhu kali neh dr Naufal N Nureen sila clik kt name tuh klu nk ke blog die...jojommm kite terjah blog Naufal N Nureen mane tau ade luck leh dapat hadiah yukkkkkk kiteeee

aku tag pada



Gigi Rabbit saya

jeng...jeng..jeng..
mcm rabbitkan?


hahahahah kawan2 aku selalu kate ehhhh??? cute la u ade gg rabbit!!!
cute ke ade gg rabbit neh?ke dorang perli2 aku huhuhuhuhu tp xpe aku bersyukur dgn ape yg ade drpd aku xde gg nk kokak pon xleh! hahahaha actually sexy pe gg rabbit aku neh wakakakaka mengarut aku neh kan?tp srius i likeeeee my gg rabbit coz senang i kokak tangan encik hubby..nk makan buah pon senang kokak xyah guna pisau da..korang ade?hahahahaha

Sunday, September 26, 2010

::RESEPI IKAN PAIS::

::RESEPI IKAN PAIS::

IKAN PAIS

Pais

Bahan-bahan ( 3-4 org )

  • 1/2 kg ikan kembung
  • * 4 biji bawang merah
  • * 3 ulas bawang putih
  • * 1/2 inci halia
  • * 1/2 inci kunyit
  • 5 sb lada boh
  • 3 sb air asam jawa
  • 2 sb santan pekat
  • sedikit garam, gula n perasa
  • daun pisang n lidi utk bungkus

Cara-cara

  1. Bersihkan ikan, toskan airnya dan ketepikan. Tumbuk bahan bertanda *
  2. Satukan bahan tumbuk dan semua bahan lain, gaul sebati.
  3. Ambil daun pisang selebar 30 cm, letak pes lada diatas daun. Letak ikan atas pes lada tadi. Kemudian lapiskan lg dgn pes lada. Balutkan ikan dgn daun pisang .
  4. Lipatkan sedikit dihujng daun kiri n kanan dan cucuk dgn lidi supaya pes lada tak terkeluar masa bakar nanti. Siap utuk dibakar.
  5. Bakar lebih kurang 25-35 min bergantung pada saiz ikan yg digunakan. Sedap mkn panas2 ngan nasi putih.

sajeee

huhuhuhu bosanyerrrrrr xtau nk watpe hari minggu mcm neh! bambam xde asek berjalan jek dgn pakcik2nye tinggal la aku dgn encik terkontang kanting! hahahahaha asek berebut lappy jek! nk beli lagi satu xbleh.....share2 jek la petang2 camneh klu ade goreng pisang minum lak air tembikai pergghhhhhhh memang sodapppp! k la layan maria mariana dulu byeeee

BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER


image

salam selamat hari minggu...hari neh aku nk sertai BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER ne tau owg bace blog BEN singgah plak blog aku neh hehehehehe jum2 kite ikot serta senang jek caranya

  1. kena la wat entry dgn header BEN ASHAARI
  2. tajuknya : BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER
  3. postkan link korang kt ruang entry neh
  4. yang paling penting ialah blog anda semestinya aktip! serta kena la hari hupdate! xmo malas okehhhhh
  5. tarikh tutup malam neh 12 am (cepat wehhh) blog list neh akan kekal hingga hujung tahun huuhuhuhu peluang nk grab pembace neh..moh kiteee