Monday, June 28, 2010

penipuan

aku nk kongsi citer neh dgn korang2 yg terbace la blog aku neh....sbb aku tau xde la owg yg nk bace blog sengal aku neh huuuu merendah diri jap!
td petang aku dpt call dr privet num.. die ckp kt aku simcard aku neh da menang duit RM5000...wah! banyak tuuuu...pastu die mintak num acc aku,aku tanye la u call neh u tau ke name i?die xjwb...pastu mintak num acc aku lagik,aku ckp aku xde acc,die xcaye aku kata xde la i xkeje duk umah jek ! mamat tu trus letak phone hahahahahahaha nk tipu pon agak2 la...sore aku dgr ade slang pelik sket huuuu...itunjek citernye...aku nasihatkan pd korang jgn mudah terpedaya dgn duit okehhhh

6 comments:

Mijie said...

haha..mijie pun pnah jugak sekali dia..dia call kate dapt Rm75oo..tp mintak acc CIMB je..no akaun lain xnk..

so mijie kate xde no akaun CIMB..pstu ada pulak dia jwab klu xde bg no akaun spe2 yg ade CIMB, kakak ke, saudara ke.

huh nampak sangat menipu 2.. klu nak msk, msk jelah .. xsemestinye CIMB je yg blh terima duit kn.btul x??..igt org bodoh..hahaha..

Eija said...

ha,ah mijie btol tu seb baik la kite neh pandai sket huhuhuhuhuhu

sweetsal said...

macam2 penipuan pun ada..lebih baik berhati-hati...

padin said...

salam..
hehe tu lah..
"jangan terkejar-kejar pada yang bukan hak kita".. ekekeke

Mijie said...

a'ah..betul 2 padin..bkan mudah nak dapatkan duit tanpa usaha yg gigih..

klu ikut logik lah..xkn sewenang2 nye diaorang nk bg duit kt kita..lebih baik diaorang bagi duit kt sedare mara diaorang kan..

yahaya said...

hati hati lah..tipu mcm2 cara ada..